BIO Rajčata červená
- Země původu:
- Nizozemsko
- Popis produktu
Jedná se o dužnatou bobuli, která se řadí mezi zeleninu, patří do čeledi lilkovitých. Tato plodová zelenina má v závislosti na kultivaru různé tvary i barvy, jsou velmi chutné a výživově cenné.
Rajčata jsou neodmyslitelnou součástí mnoha pokrmů. Tepelně zpracované se často používají pro přípravu omáček, dipů, chutney nebo protlaků. Lze z nich udělat i vynikající rajskou polévku, gazpacho polévku nebo domácí kečup. Mají však širší využití, lze také plnit, zapékat, nakládat, sušit i grilovat.
ZAJÍMAVOST
Ovoce nebo zelenina? Rajče se řadí mezi plodovou zeleninu a vždy bylo a bude jako takové zelenina. Kde se tedy vzala informace, že se jedná o ovoce? Ve směrnici Evropské unie o džemech, marmeládách, rosolech apod. se rajče zařadilo mezi ovoce, ale jen a pouze pro účely daného nařízení. Další takovou zajímavostí však byl případ Nix vs. Hedden (USA), kde spor o to, zda rajče je ovoce nebo zelenina rozhodli právníci a rozhodli, že se jedná o zeleninu. Spor vznikl z ekonomických důvodů - na ovoce se nevztahovala dovozní cla, kdežto na zeleninu ano.
- Skladovací podmínky
- Skladujte při teplotě do +8°C do +12°C.
- Složení
Rajčata.
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.