Šumavská Zvěřina Daňčí plec bez kosti

cca 2.4 kg
Běžná cena
719,76 Kč 299,90 Kč/kg

Značka: Šumavská Zvěřina

Země původu:
Česká republika
Popis produktu

Daňčí plec je, tak jako u jiných druhů masa, nejvhodnější na přípravu zajímavých a nezapomenutelných omáček, které vás vždy osloví.

Vhodná na pečení a dušení v celku, krájená na ragú nebo guláš.

TIP NA RECEPT: DAŇČÍ SE ŠÍPKOVOU OMÁČKOU

Budete potřebovat: 
daňčí kýta
kousek špeku
cibule
dvě velké mrkve
kořen petržele
½ celeru
sůl
pepř
vepřové sádlo
3 – 4 vrchovaté polévkové lžíce šípkové marmelády
200 ml červeného vína
1 l zeleninového vývaru
nové koření
celý pepř
dva velké bobkové listy
100 g strouhaného perníku

Postup přípravy: 

Mrkev, petržel, celer si očistíme, cibuli oloupeme. Daňčí kýtu očistíme od blan. Špek si nakrájíme na špalíčky a kýtu jím prošpikujeme. Špičkou ostrého nože uděláme do kýty hlubší zářezy a kousky špeku do nich vložíme. Kýtu ovážeme potravinovým provázkem a vytvoříme úhledný váleček (pokud si s tímhle úkonem nevíte rady, postup i ukázky najdete na internetu). Váleček masa nyní ze všech stran osolíme a sůl do masa vmasírujeme.

V hrnci si rozpálíme dostatečné množství vepřového sádla a maso na něm ze všech stran opečeme, aby se zatáhlo.

Teď je čas nakrájet kořenovou zeleninu na malé kostičky a připravit si koření. Do kovového sítka anebo textilního sáčku na zeleninu dáme malou hrst nového koření, celého pepře a dva velké bobkové listy.

Opečenou kýtu vyjmeme a odložíme na talíř. Do výpeku z masa vsypeme nakrájenou mrkev, petržel a celer a restujeme ji tak dlouho, až je mírně opečená. Mezitím si nakrájíme cibuli na větší kostičky a vsypeme ji ke kořenové zelenině. Cibuli necháme chvíli restovat, mícháme. Zeleninovou směs můžeme lehce osolit. Do tohoto základu vmícháme šípkovou marmeládu, promícháme a přilijeme červené víno. Přilijeme vývar, opět promícháme a do kastrolu vložíme zpět daňčí kýtu (maso by mělo být z větší části ponořené). Nezapomeneme vložit i koření. Maso zvolna dusíme doměkka asi 1 a půl hodiny a občas ho přelijeme omáčkou.

Hotové maso vyjmeme z kastrolu a odložíme na prkénko. Omáčku zahustíme tak, že do ní nastrouháme kousek perníku, promícháme a necháme 20 minut provařit.

Maso nakrájíme na plátky. Hotovou omáčku propasírujeme přes cedník.

Plátky masa na talíři přelijeme omáčkou a podáváme s karlovarským knedlíkem.

 

 O ZNAČCE

Prodejem zvěřiny se zabýváme již od roku 1996 a jako rodinná firma od samého počátku klademe velký důraz na vysokou kvalitu, solidní jednání a osobní přístup ke každému zákazníkovi. Nabízíme zvěřinu od zvěře spárkaté, pernaté až po zajícovité. Převážnou část zvěřiny vykupujeme v oblasti Šumavy, Středočeského kraje a Jihočeského kraje. Svoz zvěřiny zajišťujeme vlastními vozidly a pro zajištění dobré kvality vykupované zvěřiny provádí výkup pouze rodinní příslušníci. Zvěřinu vykupujeme rovněž v místě provozovny.

V říjnu 2014 jsme získali na naše výrobky certifikát "ŠUMAVA originální produkt", který jsme v roce 2016 opět obhájili. Na jaře roku 2017 jsme zažádali o ocenění značkou KLASA, kterou jsme od 1.7. 2017 získali na tři produkty.

      

 

 

Skladovací podmínky
Skladujte při teplotě -18 °C.

Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.

Kategorie, ve kterých se produkt nachází

1047807