Šumavská Zvěřina Jelen - hřbet bez kosti
Značka: Šumavská Zvěřina
- Země původu:
- Česká republika
- Popis produktu
Jelení hřbet se vyznačuje červenohnědou barvou a intenzivní chutí, pokrmy z něj připravené nemohou chybět na žádné slavnostní tabuli.
Vhodný na pečení vcelku, řízky, steaky nebo grilování.
TIP NA RECEPT: JELENÍ HŘBET SE ŠÍPKOVOU OMÁČKOU
Budete potřebovat:
Maso:
1 900 g jeleního hřbetu
50 g rostlinného oleje
100 g másla (82%)
10 g šupinaté soliNa omáčku:
90 g slaniny bez kůže
150 g mrkve
150 g celeru
100 g kořenové petržele
1 g celého černého pepře
1 g bobkového listu
1 g celého nového koření
50 g citronů
200 ml suchého červeného vína
250 g šípkového džemu
20 g soli
30 g třtinového cukru
75 g žluté cibule
100 g mražených brusinek
15 g čerstvého tymiánu
1 l zvěřinového vývaru vlastní výrobyPostup přípravy:
Příprava masa:
Očištěný jelení hřbet nakrájíme na steaky o hmotnosti 190 g a mírně je potřeme olejem. Vložíme do rozpálené pánve a opečeme je ze všech stran, aby maso samo „odskočilo“ a nemělo opečenou kůrku. Poté přidáme máslo, osolíme je a necháme pěnit tak dlouho, až vznikne tzv. hnědé máslo, které poté přeléváme přes steaky. Následně maso přemístíme na pekáč a dopečeme v troubě předehřáté na max. 150 °C asi 10 minut. Tlakem prstu na střed masa zkontrolujeme stupeň propečenosti – jelena připravujeme na „rare“ a maso by mělo být pružné. Steaky necháme odpočinout v 60 °C asi 10 minut a podáváme.Příprava omáčky:
Ingredience vaříme ve vývaru zhruba 20 minut, aby zelenina změkla a chutě se prolnuly. Poté vše rozmixujeme do hladka, přecedíme a hotovou omáčku ještě povaříme. Nakonec ji zjemníme vmícháním kostiček vychlazeného másla. Konzistence omáčky je hustě tekoucí.O ZNAČCE
Prodejem zvěřiny se zabýváme již od roku 1996 a jako rodinná firma od samého počátku klademe velký důraz na vysokou kvalitu, solidní jednání a osobní přístup ke každému zákazníkovi. Nabízíme zvěřinu od zvěře spárkaté, pernaté až po zajícovité. Převážnou část zvěřiny vykupujeme v oblasti Šumavy, Středočeského kraje a Jihočeského kraje. Svoz zvěřiny zajišťujeme vlastními vozidly a pro zajištění dobré kvality vykupované zvěřiny provádí výkup pouze rodinní příslušníci. Zvěřinu vykupujeme rovněž v místě provozovny.
V říjnu 2014 jsme získali na naše výrobky certifikát "ŠUMAVA originální produkt", který jsme v roce 2016 opět obhájili. Na jaře roku 2017 jsme zažádali o ocenění značkou KLASA, kterou jsme od 1.7. 2017 získali na tři produkty.
- Skladovací podmínky
- Skladujte při teplotě -18 °C.
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.