Používáte zastaralou verzi internetového prohlížeče. Některé funkce webu nemusí být plně dostupné. Doporučujeme provést aktualizaci vašeho prohlížeče.
0
K pokladně

Šumavská Zvěřina Srnčí kýta bez kosti

cca 2.4 kg
Běžná cena
1 271,76 Kč 529,90 Kč/kg

Značka: Šumavská Zvěřina

Země původu:
Česká republika
Popis produktu

Srnčí kýta má charakter mírně kořeněného masa, které je vhodné pro gurmety hledající příjemný gastronomický zážitek.

Vhodná na pečení, řízky a lahodné omáčky.


TIP NA RECEPT: POMALU PEČENÁ SRNČÍ KÝTA

Budete potřebovat:
400g srnčí kýty
50g špeku
1 cibule
180g mrkve
100g petržele
80g celeru
50g slaniny
2 stroužky česneku
lžíce protlaku
200ml červeného vína
400ml hovězího vývaru
1 bobkový list
4ks nového koření
6ks celého jalovce
10 kuliček barevného pepře
40g másla
1 snítek tymiánu
sůl, pepř
třtinový cukr
stolní olej
400g brambor
3 snítky rozamrýnu

Postup přípravy:

Srnčí kýtu očistěte od přebytečných blan. Špek nakrájejte na dlouhé kousky cca 1x1cm tlusté a dlouhé přibližně 3cm. Tenkým dlouhým nožem kýtu nakrojte a maso prošpikujte. Maso dobře osolte a opepřete. Ve větším kastrolu rozpusťte máslo s kapkou stolního oleje a maso zprudka orestujte ze všech stran. Poté vytáhněte a odložte bokem. Cibuli zbavte slupky a nakrájejte na hrubo. Kořenovou zeleninu očistěte, nakrájejte na kolečka a spolu s cibulí orestujte do tmavě hnědé barvy ve stejném kastrolu, jako jste restovali maso. Slaninu s česnekem nakrájejte na menší kousky a přihoďte ke kořenové zelenině na posledních pár minut. Přidejte rajčatový protlak a restujte pár minut, poté vše zalijte červeným vínem. Přiveďte k varu a nechte odpařit všechen alkohol, poté přilijte hovězí vývar. Do kastrolu vložte zpět maso a všechno zbylé koření. Přiveďte k varu, přikryjte pokličkou, stáhněte plamen a nechte táhnout zhruba 2 hodiny, dokud maso nezměkne. V průběhu dušení zkontrolujte. Troubu rozehřejte na 180°C. Brambory vložte na plech, zakápněte stolním olejem, osolte, opepřete, přidejte snítky rozmarýnu a po hodině dušení masa vložte brambory do trouby. Pečte do zlatova.

Jakmile je maso hotové, vyndejte ho ven a nechte chvíli odpočinout. Omáčku s dušenou zeleninou je třeba dochutit solí, pepřem, popřípadě špetkou třtinového cukru. Maso nakrájejte na plátky zhruba 1cm tlusté a naservírujte na talíř společně s dušenou kořenovou zeleninou a pečenými brambory.

 

O ZNAČCE

Prodejem zvěřiny se zabýváme již od roku 1996 a jako rodinná firma od samého počátku klademe velký důraz na vysokou kvalitu, solidní jednání a osobní přístup ke každému zákazníkovi. Nabízíme zvěřinu od zvěře spárkaté, pernaté až po zajícovité. Převážnou část zvěřiny vykupujeme v oblasti Šumavy, Středočeského kraje a Jihočeského kraje. Svoz zvěřiny zajišťujeme vlastními vozidly a pro zajištění dobré kvality vykupované zvěřiny provádí výkup pouze rodinní příslušníci. Zvěřinu vykupujeme rovněž v místě provozovny.

V říjnu 2014 jsme získali na naše výrobky certifikát "ŠUMAVA originální produkt", který jsme v roce 2016 opět obhájili. Na jaře roku 2017 jsme zažádali o ocenění značkou KLASA, kterou jsme od 1.7. 2017 získali na tři produkty.

      

 

 

 

Skladovací podmínky
Skladujte při teplotě -18°C a nižší.

Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.

Kategorie, ve kterých se produkt nachází

1047843