Masozluky BIO Jehněčí kolínko zadní
Značka: Masozluky
- Země původu:
- Česká republika
- Chov/Vykrmeno:
- Česká republika
- Poraženo:
- Česká republika
Aktuální trvanlivost: 8 dní
- Popis produktu
Jehněčí maso v BIO kvalitě, Grass Fed (100% krmeno trávou), vyzrálé 5 dní, ručně zpracované.
Maso z jehněčího kolínka je vhodné k pomalému dušení nebo pečení. Je hojně protkané kolagenem, což se po správné úpravě příznivě projevuje na jeho chuti i konzistenci. Kvalita masa je u zadního a předního kolínka stejná.
U předního kolene, které je samo o sobě menší než-li to zadní, je zdvojená kost, tedy méně masa. Jehněčí kolena neboli lýtka se těší velké oblibě např. v řecké kuchyni. U nás mu sluší příloha v podobě dušeného čerstvého špenátu s česnekem a lehkými noky. Přikupte i něco jehněčích kostí na šťávu či demi-glace a budete v kuchyni kralovat. Správně dopečené kolínko poznáte tak, že se svalovina „odpojí“ od kosti a ta jde bez většího úsilí vytáhnout.
Wellfare chov = v souladu s přírodou
Rudimovské ovečky se celoročně pasou v podhorských oblastech Bílých Karpat, kde profitují z pestré skladby druhově bohatých luk. Toto vydatné přírodní menu se projevuje na kvalitě našeho jehněčího masa, které je certifikované jako BIO.
Jateční doba je u jehňat od čtyř do dvanácti měsíců věku. Mladé jehněčí nemá téměř žádné nežádoucí blány ani tuk, není třeba z něj cokoliv odřezávat. Na farmě jehněčí maso před bouráním a expedicí vyvěsí po dobu 6 dnů. Takto zraje a dostává se do ideální formy.
Ovce z Farmy Rudimov jsou anglického plemene Romney Marsh, původně vyšlechtěné v hrabství Kent. V současnosti je toto kombinované vlnařsko-masné plemeno nejhojnějším plemenem na Novém Zélandu a tedy i na celém světě. V plemenitbě Romney patří Farma Rudimov v Čechách a na Moravě k nejlepším chovatelům.
O Farmě Rudimov
V malebném podhůří Bílých Karpat působí naše rodinná ekologická Farma Rudimov již od roku 2003. Zaměřili jsme se na chov ovcí plemene Romney Marsh a hovězího dobytka plemene Aberdeen Angus. Zvířata se celoročně pasou na loukách a jsou chována v souladu s jejich přirozenými potřebami (tzv. wellfare). Zároveň tak také pomáhají s nenásilnou údržbou této krásné, chráněné krajiny.
Abychom pohlídali a mohli Vám zaručit kvalitní zpracování našeho masa, vybudovali jsme roku 2014 certifikovanou bourárnu a zpracovnu Masozluky.cz. Maso z chovaných zvířat se u nás ručně bourá a dále zpracovává. Vybrané kousky dobytka po šetrné porážce zrají metodou Dry Aging (staření masa metodou suchého zrání). Získávají tak neopakovatelnou křehkost a opravdu plnou chuť. V celém provozu je zachována ruční výroba s individuálním přístupem jak k surovině, tak k požadavkům zákazníka.
Garantujeme Vám dodržování nejvyšších možných standardů v celém provozu, od narození zvířete až po kvalitní vyzrání a zpracování masa, to vše v BIO kvalitě.
- Návod k přípravě
- Maso z jehněčího kolínka je vhodné k pomalému dušení nebo pečení. Jehněčí kolena neboli lýtka se těší velké oblibě např. v řecké kuchyni. U nás mu sluší příloha v podobě dušeného čerstvého špenátu s česnekem a lehkými noky. Správně dopečené kolínko poznáte tak, že se svalovina „odpojí“ od kosti a ta jde bez většího úsilí vytáhnout.
- Skladovací podmínky
- Skladujte při teplotě 0-5°C.
- Název a adresa výrobce
- Farma Rudimov s.r.o., Rudimov 105, 763 21 Slavičín
Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 8 dní
Aktuálně evidovaná trvanlivost produktu: 8 dní
- Složení
Jehněčí maso. Vakuově balené.
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.