Dýška z nákupů doručených 1. 6. darují kurýři dětem. A my je zdvojnásobíme! Zjistěte víc o krásném nápadu našich kurýrů a přispějte na Den dětí na dobrou věc.

0
K pokladně

Masozluky BIO Hovězí ořech vyzrálý 12 dní

cca 710 g
Běžná cena
463,56 Kč 652,90 Kč/kg

Značka: Masozluky

Země původu:
Česká republika
Narozeno:
Česká republika
Chov/Vykrmeno:
Česká republika
Poraženo:
Česká republika
Bouráno:
Česká republika
Popis produktu

Hovězí maso v BIO kvalitě, Grass Fed (100% krmeno trávou), vyzrálé 12 dní metodou Dry aged (metoda suchého zrání), ručně zpracované.

Hovězí ořech neboli „Knuckle” či „Ball tip” je poměrně libová část zadní kýty nacházející se v její horní části. Konzumenti by měli vědět, že se skládá ze tří druhů svaloviny a ne všechny mají stejnou strukturu a hodí se např. na minutkovou úpravu.

Proto většina kuchařů peče ořech prošpikovaný vcelku. Je-li hovězí maso dobře vyvěšené a vyzrálé, oddělte podle povázky vnější svalovinu ořechu a zbylé, uvnitř obsažené šály, nakrájejte a upravte jako steak. Nezapomeňte před tepelnou úpravou na temperování při pokojové teplotě, steaky zatahujte velmi zprudka a po dosažení kýženého stupně propečení dejte stranou na teplo a nechte maso odpočinout. Během úpravy do masa nepíchejte a pokuste se vše trefit tak, aby jste jej museli jen jedenkrát otočit.

  


Hovězí maso z plemene Aberdeen Angus

Zvířata se celoročně pasou v podhorských oblastech CHKO Bílé Karpaty, kde se v nadmořské výšce kolem 450 m n. m. vyskytují druhově bohaté louky. Právě ty dodávají našemu masu delikátní, avšak plnou chuť, tolik příznačnou pro toto plemeno. Mramorování ve svalovině a tukové krytí není tak vyvinuté jako u konvenčních chovů, produkujeme zdravé maso.

Býci, krávy a jalovice se po celý svůj život pasou na bělokarpatských lukách. V zimním období, kdy tráva neroste, se skot krmí naším vlastním senem a senáží z těchto bohatých pastvin. Maso z lúky pochází z kontrolované ekologické produkce a obdrželo certifikát o původu biopotraviny (BIO).

Aberdeen Angus je plemeno masného skotu, které bylo vyšlechtěno na počátku 19. století v severním Skotsku a později kříženo s americkým masným plemenem Shorthorn až do stávající podoby. Vyznačuje se dobrou odolností vůči povětrnostním vlivům a je ideálním plemenem pro volný pastevní chov. Tedy i do našich podmínek, kdy jsou zvířata celoročně volně na pastvinách. Maso plemene Aberdeen Angus patří u skotu mezi to nejchutnější. Jedná se o vysoce kvalitní hovězí maso se specifickou plnou chutí, která je v gastronomii ceněna a vyhledávána.

O Farmě Rudimov

V malebném podhůří Bílých Karpat působí naše rodinná ekologická Farma Rudimov již od roku 2003. Zaměřili jsme se na chov ovcí plemene Romney Marsh a hovězího dobytka plemene Aberdeen Angus. Zvířata se celoročně pasou na loukách a jsou chována v souladu s jejich přirozenými potřebami (tzv. wellfare). Zároveň tak také pomáhají s nenásilnou údržbou této krásné, chráněné krajiny.

Abychom pohlídali a mohli Vám zaručit kvalitní zpracování našeho masa, vybudovali jsme roku 2014 certifikovanou bourárnu a zpracovnu Masozluky.cz. Maso z chovaných zvířat se u nás ručně bourá a dále zpracovává. Vybrané kousky dobytka po šetrné porážce zrají metodou Dry Aging (staření masa metodou suchého zrání). Získávají tak neopakovatelnou křehkost a opravdu plnou chuť. V celém provozu je zachována ruční výroba s individuálním přístupem jak k surovině, tak k požadavkům zákazníka.

Garantujeme Vám dodržování nejvyšších možných standardů v celém provozu, od narození zvířete až po kvalitní vyzrání a zpracování masa, to vše v BIO kvalitě.

  

 

 

Návod k přípravě
Hovězí ořech neboli „Knuckle” je poměrně libová část zadní kýty nacházející se v její horní části. Degustátoři by měli vědět, že se skládá ze tří druhů svaloviny a ne všechny mají stejnou strukturu a hodí se např. na minutkovou úpravu. Proto většina kuchařů peče ořech prošpikovaný vcelku.
Skladovací podmínky
Skladujte při teplotě 0-5°C.
Název a adresa výrobce
Farma Rudimov s.r.o., Rudimov 105, 763 21 Slavičín
Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 24 dní

Aktuálně evidovaná trvanlivost produktu: 24 dní

Složení, alergeny a nutriční hodnoty
Složení

Hovězí maso. Vakuově balené.

Popis produktu

Doba zrání masa 12 dní
Způsob zrání masa Suchá cesta

Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.

1053812