Do hodinky
1 porce
Troubu předehřejeme na 160 stupňů a menší plech o rozměru cca 40x30 vyložíme pečicím papírem.
Celá vejce společně s cukrem vyšleháme do světlé, nadýchané a husté pěny, trvá to několik minut. Když jsou vajíčka vyšlehaná, zašleháme olej a dýňové pyré. Nyní opatrně stěrkou do vyšlehaných vajec postupně po jedné́ lžicí zapracujeme mouku smíchanou s mandlovou moukou, kořením, solí a kypřicím práškem. S těstem pracujeme opatrně, abychom neporušili vzduchové bublinky, směs mouky zapracováváme jen pouhým podebíráním těsta. Hladké́ a našlehané́ těsto nalijeme na připravený plech, uhladíme, a dáme péct do vyhřáté trouby na cca 15-20 minut.
Když je těsto již kompletně propečené a lehce hnědé, vyndáme ho z trouby a ihned překlopíme lícem – vrchem těsta – na čistou utěrku. Opatrně odlepíme pečicí papír, ten by měl jít odlepit velice snadno. Horké těsto zarolujeme do rolády i s utěrkou kratší stranou tak, aby bylo těsto více zatočené́ a roláda tlustší, a necháme zcela vychladnout. Když je roláda již studená, vrhneme se na přípravu krému.
Šlehačku spolu se smetanovým sýrem vyšleháme do hladkého a hustého krému, poté přidáme moučkový cukr a skořici a opět zašleháme. Studenou roládu rozvineme a kompletně promažeme krémem. Nějaký krém si však necháme i na ozdobu. Promazaný korpus opět zatočíme stejným směrem, kterým byla roláda zatočena již předtím, ozdobíme krémem, lehce posypeme pokrájenými pekanovými ořechy a můžeme podávat.