Používáte zastaralou verzi internetového prohlížeče. Některé funkce webu nemusí být plně dostupné. Doporučujeme provést aktualizaci vašeho prohlížeče.

Opečené bramborové škubánky s mletým mákem a tvarohem

Opečené bramborové škubánky s mletým mákem a tvarohem

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 kg Brambory
350 g Hrubá mouka
150 g Cukr moučka
100 g Sádlo
150 g Mák mletý
200 g Máslo
250 g Tvaroh měkký
1 špetka Sůl

Postup přípravy

1. Škubánky

  1. Oloupané, nakrájené brambory na kostičky uvaříme v osolené vodě do poloměkka, polovinu vody z uvařených brambor scedíme do misky a necháme bokem.  
  2. Do brambor přidáme hrubou mouku a na mírném plamenu necháme pařit po dobu přibližně 10 min.  
  3. Poté uhněteme v hladké těsto. Podle potřeby můžeme přilévat zbylou vodu z brambor nebo přidat hrubou mouku.  
  4. Z těsta tvarujeme noky (nebo placičky) pomocí lžíce, kterou jsme si omastili v másle nebo sádle.  
  5. Noky poté opečeme dozlatova na sádle.  
  6. Opečené noky posypeme moučkovým cukrem, mletým mákem, přidáme tvaroh a polijeme rozpuštěným máslem.  

Nakupte potřebné ingredience

Brambory (1 kg)

Hrubá mouka (350 g)

Cukr moučka (150 g)

Sádlo (100 g)

Mák mletý (150 g)

Máslo (200 g)

Tvaroh měkký (250 g)

Sůl (1špetka)