Do dvou hodin
1 porce
Nejdříve nechte vzejít kvásek. V misce smíchejte mléko, 1 lžíci mouky, 1 lžíce cukru a rozdrobené droždí. Nechte 10-15 minut na teplém místě.
Do mísy vložte zbylou mouku, cukr, vzešlý kvásek, žloutek a roztopené máslo. Vše promíchejte a vypracujte hladké těsto. Přikryjte čistou utěrkou a hodinu nechte vykynout.
Mezitím si připravte náplň smícháním všech ingrediencí. Na pomoučněný vál přendejte vykynuté těsto a rozválejte ho do obdelníkového tvaru. Po celé ploše ho rovnoměrně potřete náplní a přeložte delší stranu do poloviny, stejně tak postupujte s protilehlou stranou. Ještě lehce vyválejte a nakrájejte na 18 pásů. Ty smotejte do uzlíku a položte na plech vyloženým pečícím papírem. Nechte ještě 15 kynout a pak potřete vyšlehaným vejcem.
Troubu vyhřejte na 180 °C, program horkovzduch. Pečte 15 minut dozlatova.
Očekáváme 19. 11. odpoledne
Průběžné ukládání vašich údajů nám pomáhá zjednodušit prohlížení supermarketu, zobrazovat obsah na míru a analyzovat návštěvnost stránek. Kliknutím na Přijmout vše vyjadřujete souhlas s tím, jak s vašimi údaji nakládáme.