Používáte zastaralou verzi internetového prohlížeče. Některé funkce webu nemusí být plně dostupné. Doporučujeme provést aktualizaci vašeho prohlížeče.

Originální chlebíčky pro zahradní slavnost I.

Originální chlebíčky pro zahradní slavnost I.

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

200 g Řepa
50 g Vlašské ořechy
50 g Máslo
100 g Smetanový sýr
50 g Cukr krystal
1 lžička Olej
4 ks Bageta
1 špetka Pepř
1 špetka Sůl
1 hrst Rukola
1 lžička Jablečný ocet
300 g Květák
4 ks Ředkvičky
1 ks Okruka
1 stroužek Česnek
1 hrst Libeček

Postup přípravy

1. Chlebíček s marinovanou červenou řepou

  1. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme cukr, promícháme a necháme cukr zkaramelizovat.
  2. Poté přidáme nasekané ořechy, promícháme, přendáme ořechy z pánve a necháme vychladnout.
  3. Červenou řepu ochutíme solí, pepřem, vinným octem a nakrájíme na tenké plátky. 
  4. Bagetu nakrájíme na tenké plátky, pokapeme olejem, osolíme a upečeme v troubě na 190 °C cca 8 min. dozlatova.
  5. Na vychladlé bagety poklademe nakrájenou marinovanou řepu, smetanový sýr, nasekané karamelizované ořechy a rukolu.  

2. Chlebíček s pečeným květákem

  1. Omytý, očištěný květák rozebereme na růžičky, pokapeme olejem, osolíme, opepříme a upečeme v troubě na 200 °C na cca 15 min. dozlatova.  Pomazánka z pečeného květáku 2 
  2. Vychladlý květák rozmačkáme vidličkou, přidáme nasekaný libeček, utřený česnek, dochutíme solí a pepřem.  
  3. Bagetu nakrájíme na tenké plátky, pokapeme olejem, osolíme a upečeme v troubě na 190 °C na cca 8 min. dozlatova.  
  4. Bagetu potřeme pomazánkou a dáme na ni nakrájenou ředkvičku a okurku.  

Nakupte potřebné ingredience

Řepa (200 g)

Vlašské ořechy (50 g)

Máslo (50 g)

Smetanový sýr (100 g)

Cukr krystal (50 g)

Olej (1lžička)

Bageta (4 ks)

Pepř (1špetka)

Sůl (1špetka)

Rukola (1hrst)

Jablečný ocet (1lžička)

Květák (300 g)

Ředkvičky (4 ks)

Okruka (1 ks)

Česnek (1 stroužek)

Libeček (1hrst)