Pečený květák s cizrnou a pyré z červené řepy

Pečený květák s cizrnou a pyré z červené řepy

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

2 ks Středně velká červená řepa
2 lžíce Balzamikový ocet
2 lžíce Olivový olej
0.5 lžičky Sůl
2 lžíce Cizrna z konzervy
0.5 ks Květák
0.5 lžičky Sůl
2 špetka Mletý římský kmín
2 špetka Mletá kurkuma
2 špetka Mletý zázvor
1 špetka Kajenský pepř
5 lžic Cizrna z konzervy
2 lžíce Olivový olej
1 lžíce Plátky mandlí
1 lžíce Klíčky červené řepy
1 lžíce Plocholistá petržel

Postup přípravy

1. Pečeme řepu

Nejprve si upečte červenou řepu. Tu důkladně omyjte, položte na kus alobalu, osolte a polijte balzamikovým octem a olivovým olejem. Řepu zabalte do alobalu a položte do zapékací misky. Pečte při 180 °C asi 45 minut. Poté zkuste nožem, zda je už řepa měkká, a nechte ji vychladnout.

2. Zpracujeme pyré

Vychladnutou řepu oloupejte a dohladka rozmixujte s dvěma lžícemi cizrny a olejem z pečení. Pyré dosolte.

3. Zapečeme květák

Květák omyjte a rozeberte na malé růžičky. Ty dejte do zapékací mísy, přidejte cizrnu, koření, sůl a olivový olej. Promíchejte a zakryjte alobalem. Květák s cizrnou dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C, dokud květák nezměkne.

4. Dopečeme

Pak vše přesuňte na plech a dopečte dozlatova. Pečený květák s cizrnou podávejte s řepovým pyré a plátky mandlí, plocholistou petrželí, řepnými klíčky a olivovým olejem.

5. Více inspirace v klubu Benjamínek

Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je pro vás zdarma, tak se přihlaste do klubu Benjamínek už dnes.

Nakupte potřebné ingredience

Středně velká červená řepa (2 ks)

Balzamikový ocet (2 lžíce)

Olivový olej (2 lžíce)

Sůl (0.5lžičky)

Cizrna z konzervy (2 lžíce)

Květák (0.5 ks)

Sůl (0.5lžičky)

Mletý římský kmín (2špetka)

Mletá kurkuma (2špetka)

Mletý zázvor (2špetka)

Kajenský pepř (1špetka)

Cizrna z konzervy (5lžic)

Olivový olej (2 lžíce)

Plátky mandlí (1 lžíce)

Klíčky červené řepy (1 lžíce)

Plocholistá petržel (1 lžíce)