Používáte zastaralou verzi internetového prohlížeče. Některé funkce webu nemusí být plně dostupné. Doporučujeme provést aktualizaci vašeho prohlížeče.

Sirup z květů černého bezu

Sirup z květů černého bezu

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

20 svazek Černý bez
1 litr Voda
1 kg Cukr
80 g Kyselina citrónová Maxi Dr. Oetker

Postup přípravy

1. Krok

Květy bezu ponoříme do studené vody (nedáváme pod tekoucí vodu) a necháme dobře okapat na kuchyňské utěrce. Z květenství nůžkami odstřihneme silnější stonky. Láhve a víčka opláchneme horkou vodou.

2. Krok

K přípravě sirupu v hrnci přivedeme do varu vodu s cukrem, 2 minuty povaříme, odstavíme a necháme trochu zchladnout. Přimícháme kyselinu citrónovou. Květy bezu uložíme do čistého hrnce (objem cca 2 l), přelijeme roztokem cukru, přikryjeme poklicí a necháme 24 hodin macerovat v chladničce.

3. Krok

Sirup scedíme přes sítko, přivedeme do varu a 5 minut povaříme. Odebereme případnou pěnu a plníme do láhví. Uzavřeme víčkem a asi na 20 minut položíme naležato.

Nakupte potřebné ingredience

Černý bez (20svazek)

Voda (1litr)

Cukr (1 kg)

Kyselina citrónová Maxi Dr. Oetker (80 g)