Do hodinky
1 porce
Mušle nasypeme do cedníku a jednu po druhé vezmeme do ruky a vyčistíme kartáčkem. Ty, co jsou rozbité nebo otevřené a nezavřou se ani když se dotknmee masa, vyhodíme – jsou už mrtvé a mohlo by vám z nich být špatně.
Cibuli nakrájíme na půlkolečka a necháme ji v hluboké pánvi zesklovatět na trošce oleje. Přimícháme kari pastu a ještě chvíli restujeme.
Tupou stranou nože naklepeme 2x5 cm citronové trávy a přihodíme ji do pánve. Vše zalijeme kokosovým mlékem a přidáme limetkové listy.
Přimícháme rybí omáčku a šťávu z limetky. Vaříme na mírném ohni asi 15 minut a potom přidáme nadrobno nakrájená rajčátka. Zvýšíme teplotu, aby se omáčka opravdu divoce vařila a nasypeme do ní mušle. Mícháme a vaříme je takto opravdu jen krátkou dobu – dohromady to dá třeba 3 minuty. Kdybychom vařili moc douho, maso bude tuhé.
Když jsou všechny mušle otevřené, máme hotovo. Podáváme je rovnou z pánve, nebo je přesypeme do mísy. Nezapomenem na rýži a spoustu čerstvého koriandru.
Mušle, které se při vaření neotevřely, nejezte. Pravděpodobně už nebyly dobré.