Smetanové řezy s blumami

Smetanové řezy s blumami

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

200 g Zlaté Club 140g
90 g Madeta Jihočeské máslo 82% 250g
5 g J.C. Horn Skořice mletá 20g
9 ks Bluma tmavá (cca 90g)
600 g Madeta Jihočeská tradiční zakysaná smetana 200g
90 g TTD Krupice cukr bílý 1kg
2 ks OVUS Vejce Moravia 6ks

Postup přípravy

1. Na korpus půjdeme jednoduše

Koláčovou formu vymažeme máslem a vyložíme ji pečicím papírem tak, aby přesahoval okraje. Troubu předehřejeme na 160° C .Rozmělněné Opavia Zlaté Ovesné, skořici a máslo promixujeme v robotu a rovnoměrně upěchujeme na dno formy. Takto hotový korpus dáme na půl hodiny do chladničky.

2. Blumy rozpůlíme a vypeckujeme

Rozpůlenými a vypeckovanými blumami posypeme korpus. Smetanu, vejce a cukr vymícháme do hladkého krému a přelijeme jím švestky.

3. Z trouby ještě na chvíli do lednice

Pečeme přibližně 30 minut dokud povrch neztuhne. Necháme vychladnout a před podáváním dáme alespoň na půl hodiny do chladničky.

Nakupte potřebné ingredience

Zlaté Club 140g (200 g)

Madeta Jihočeské máslo 82% 250g (90 g)

J.C. Horn Skořice mletá 20g (5 g)

Bluma tmavá (cca 90g) (9 ks)

Madeta Jihočeská tradiční zakysaná smetana 200g (600 g)

TTD Krupice cukr bílý 1kg (90 g)

OVUS Vejce Moravia 6ks (2 ks)