Tuňák s grilovanou zeleninou

Tuňák s grilovanou zeleninou

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 ks Tuňák
4 ks Cherry rajčata
1 ks Žlutá paprika
1 ks Avokádo
1 ks Červená cibule
1 lžíce Černé olivy
1 ks Cuketa
3 větvičky Rozmarýn
1 ks Citron
5 lžíce Polníček
2 lžíce Olivový olej

Postup přípravy

1. Zeleninu do trouby

Troubu předehřejeme na 200 °C. Papriku, cuketu a cibuli nakrájíme, vložíme na plech vyložený pečícím papírem společně s rajčátky, pokapeme olivovým olejem, posypeme čerstvým tymiánem a pečeme asi 30 minut.

2. Příprava masa

Filety z tuňáka nejprve nechte rozmrazit alespoň 24 hodin v lednici, abyste se vyhnuli teplotnímu šoku. Pečlivě je omyjte studenou vodou a osušte papírovými ubrousky. Než začnete péct, teplotu v troubě zvyšte na 250 stupňů.

3. Pečeme tuňáka

Plátek tuňáka potřete olivovým olejem, osolte, opepřete a pokapejte citronovou šťávou. Pekáč potřete olivovým olejem a filet vložte dovnitř. Nechte péct asi 5 minut. Můžete i kratší dobu – záleží na tom, jak moc ho chcete propečený.

4. Podáváme

Grilovanou zeleninu servírujeme na talíř společně s plátky oliv a avokádem. Servírujeme s grilovaným salátem. Celý pokrm zakápneme citronovou šťávou.

Nakupte potřebné ingredience

Tuňák (1 ks)

Cherry rajčata (4 ks)

Žlutá paprika (1 ks)

Avokádo (1 ks)

Červená cibule (1 ks)

Černé olivy (1 lžíce)

Cuketa (1 ks)

Rozmarýn (3větvičky)

Citron (1 ks)

Polníček (5 lžíce)

Olivový olej (2 lžíce)