Používáte zastaralou verzi internetového prohlížeče. Některé funkce webu nemusí být plně dostupné. Doporučujeme provést aktualizaci vašeho prohlížeče.

Veggie burger s čedarem

Veggie burger s čedarem

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 ks Hamburgerová bulka
1 ks Veggie burger
1 kousek Řepkový olej
1 kousek Kečup jemný
1 kousek Tabasco Sriracha
1 kousek Hořčice plnotučná
1 balení Sýr cheddar
100 g Salát ledový
1 ks Rajče
1 ks Sterilovaná okurka
1 špetka Sůl

Postup přípravy

1. 1. krok

Připravíme si veggie burger (cca 10 minut). Gril nebo pánev mírně potřeme olejem a necháme dobře nahřát. Rozmražené veggie burgery opékáme na mírném ohni z každé strany 3 minuty.

2. 2. krok

Omytá rajčata nakrájíme podélně na slabé plátky. Omytý ledový salát překrájíme na drobné nudličky. Sterilované okurky necháme
okapat a nakrájíme je na podélné plátky.

3. 3. krok

Odvážené množství kečupu smícháme dle chuti s omáčkou Sriracha (pozor – Sriracha je hodně pikantní, raději průběžně ochutnáme, abychom docílili požadované chuti). Jako druhý dresink použijeme plnotučnou hořčici.

4. 4. krok

Hamburgerovou bulku podélně rozřízneme na dvě poloviny a nasucho ji opečeme z nakrojené strany dozlatova. Díky tomu je bulka křupavá.

5. 5. krok

Spodní díl opečené bulky potřeme celý plnotučnou hořčicí. Dále vrstvíme nudličky ledového salátu, plátky rajčete, opečený veggie burger a plátky sterilované okurky. Horní díl opečené briošky potřeme připraveným pikantním kečupem a tím burger zaklopíme. Burger propíchneme špejlí.

Nakupte potřebné ingredience

Hamburgerová bulka (1 ks)

Veggie burger (1 ks)

Řepkový olej (1kousek)

Kečup jemný (1kousek)

Tabasco Sriracha (1kousek)

Hořčice plnotučná (1kousek)

Sýr cheddar (1balení)

Salát ledový (100 g)

Rajče (1 ks)

Sterilovaná okurka (1 ks)

Sůl (1špetka)