Maso Klouda Vyzrálý Hovězí vysoký roštenec s kostí
Značka: Maso Klouda
- Země původu:
- Česká republika
- Narozeno:
- Česká republika
- Chov/Vykrmeno:
- Česká republika
- Poraženo:
- Česká republika
- Bouráno:
- Česká republika
Aktuální trvanlivost: 3 dny
- Popis produktu
Hovězí vyzrálé maso suchou cestou po dobu minimálně 30 dní.
PřípravaMáte rádi steak rare nebo medium?
Jakmile jsou gril či pánev připraveny, steak volně položte na rozpálenou plochu. Dále již s masem není třeba nijak manipulovat, nelekejte se, pokud se na ploše přichytí. Poté, co se steak na povrchu "zatáhne", opět se sám „pustí“. Nyní jej bude třeba otočit na druhou stranu.
Jak dlouho by měl na každé straně ležet? Záleží na vás, jak si přejete steak připravit. Může být málo propečený (tzv. rare), středně (medium) nebo hodně propečený (well done). Věříme, že jste (nebo chcete být) znalci v grilování, a proto na hodně propečenou variantu (well done) raději hned zapomeňte. Z takového masa se totiž vytratí chuť i šťáva, a kvalitní suroviny přijdou vniveč. Máte-li obavu z uvnitř "krvavého" steaku, tak věřte, že se ve skutečnosti nejedná o krev, ale o šťávu – tedy o masem obarvenou a ochucenou vodu, která je naopak ve steaku žádoucí a je potřeba ji uvnitř zachovat.
Ale zpět k délce grilování. Pro málo propečený (rare) steak byste neměli maso nechávat na rozpálené ploše déle než 2 - 3 minuty na každé straně. Ve variantě "medium" se bude steak připravovat o něco déle, doporučují se po obou stranách cca 3 – 4 minuty. K obracení masa optimálně používejte grilovací kleště, v žádném případě steak nenapichujte či nepropichujte vidličkou, přišli byste o onu důležitou šťávu.O výrobci
Maso Klouda zpracovává maso z českých a moravských farem. Známe původ zvířat, kdo se o ně stará i čím jsou krmena. Rozumíme koloběhu přírody, masu i jeho způsobům zpracování, které posouváme dál díky novým technologiím. Vám už zbývá jen ochutnat, abyste pochopili, v čem tkví výjimečnost naší práce. Chceme se vrátit blíž přírodě a respektu k ní i tomu, co nám dává.
- Skladovací podmínky
- Skladujte v suchu a chladu při teplotě 0-3°C.
- Název a adresa výrobce
- Maso Klouda, s.r.o., Předklášteří, Šikulova 1436, PSČ 666 02
Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 6 dní
Aktuálně evidovaná trvanlivost produktu: 3 dny
- Složení
100% hovězí maso.
Součástí steaku je tzv. tukové krytí, které bude na mase ve výšce 1-1,5 cm.
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.