Cibule kuchyňská žlutá, 1 ks
- Země původu:
- Česká republika
- Popis produktu
Cibule kuchyňská žlutá volná
Kalibr: 50/70mm
O PRODUKTU
Cibule kuchyňská je cibulová zelenina, nazvaná podle konzumní části, tedy cibule - mezi kterou patří i pažitka, česnek nebo pórek. Tvar a velikost cibule je značně variabilní, od diskovité až po protáhle vejcovitou. Vnější šupiny cibule jsou blanité, různě zbarvené (bílé, žluté, fialové, hnědé). Plodem je tobolka. Žlutá cibule mívá obvykle hnědou slupku. Žlutá cibule má výraznější vůni a chuť a před konzumací se doporučuje uvařit.
Cibule je jednou ze základních surovin používaných při vaření. Lze ji použít jako zeleninu i jako koření. Má jemně štiplavou chuť, která po tepelném zpracování zesládne. Bez cibule nepřipravíte žádný základ na guláš, omáčku nebo vývar.
Cibule jako základ na guláš je sice super, když ale budete chtít opravdu zazářit, zkuste ji použít trochu netradičně. Třeba podle receptu VEPŘOVÝ T-BONE STEAK S DUŠENOU CIBULÍ NA ČERNÉM PIVU.
- Skladovací podmínky
- Skladujte v suchu a tmě při teplotě od +8°C do +12°C.Cibuloviny neskladujte vedle banánů a citrusů, převzaly by navzájem "cibulový a citrusový" pach. Cibule (a česnek) se nedoporučuje skladovat vedle brambor. Cibule uskladněná vedle rajčat může ztrácet na pálivosti.
- Složení
Cibule kuchyňská žlutá.
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.