Používáte zastaralou verzi internetového prohlížeče. Některé funkce webu nemusí být plně dostupné. Doporučujeme provést aktualizaci vašeho prohlížeče.

Jableční šneci

Jableční šneci

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 kg Jablka
300 g Listové těsto
1 ks Vanilkový cukr
1 ks Vejce
4 g Mletá skořice
20 g Vlašské ořechy
20 g Brusinky
2 g Mandlové lupínky

Postup přípravy

1. Začínáme

Jablka omyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Těsto rozprostřeme, navrstvíme na něj připravená jablka, posypeme mletou skořicí, vanilínovým cukrem, vlašskými ořechy a brusinkami.

2. Zabalíme

Těsto zavineme do ruličky. Ostrým nožem krájíme proužky, přeneseme je na plech vyložený pečícím papírem, šneky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlovými lupínky.

3. Pečeme

Pečeme na 170 °C dozlatova.

Nakupte potřebné ingredience

Jablka (1 kg)

Listové těsto (300 g)

Vanilkový cukr (1 ks)

Vejce (1 ks)

Mletá skořice (4 g)

Vlašské ořechy (20 g)

Brusinky (20 g)

Mandlové lupínky (2 g)