Butter chicken

Butter chicken

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

600 g Kuřecí řízek
150 g Bílý jogurt (na marinádu)
2 stroužky Prolisovaný česnek (na marinádu)
2 lžíce Citronová šťáva (na marinádu)
2 lžička Koření Garam masala (na marinádu)
1 lžička Mletá kurkuma (na marinádu)
1 lžička Mletý římský kmín (na marinádu)
1 lžíce Nastrouhaný zázvor (na marinádu)
0.5 lžička Mletá skořice (na marinádu)
0.5 lžička Mleté chilli (na marinádu)
3 lžíce Slunečnicový olej (na omáčku)
1 ks Cibule (na omáčku)
400 g Krájená konzervovaná rajčata (na omáčku)
200 ml Smetana 30 % (na omáčku)
2 lžíce Máslo (na omáčku)
1 špetka Cukr (na omáčku)
1 špetka Sůl (na omáčku)
1 větvičky Čerstvý koriandr (do omáčky)
1 balení Rýže basmati (k servírování)
1 balení Chléb Naan (k servírování)

Postup přípravy

1. Krok

Kuřecí maso nakrájejte na kostky cca 4 x 4 cm a vložte do mísy.

2. Krok

K masu přidejte všechny ingredience potřebné na marinádu a dobře promíchejte. Maso nechte marinovat v lednici 2-3 hodiny nebo ideálně přes noc.

3. Krok

Na pánvi rozpalte olej a přidejte na drobné kostičky nakrájenou cibuli. Tu restujte dozlatova.

4. Krok

Pak přidejte maso včetně marinády a restujte na středním plameni 3-5 minut.

5. Krok

Do pánve přidejte rajčata a zalejte smetanou. Ochuťte dle uvážení cukrem a solí a nechte na mírném plameni probublávat.

6. Krok

Nakonec přidejte máslo a omáčku stáhněte z plamene.

7. Krok

Do omáčky nasypte nahrubo nasekaný koriandr. Servírujte s rýží basmati a chlebem naan.

Nakupte potřebné ingredience

Kuřecí řízek (600 g)

Bílý jogurt (na marinádu) (150 g)

Prolisovaný česnek (na marinádu) (2 stroužky)

Citronová šťáva (na marinádu) (2 lžíce)

Koření Garam masala (na marinádu) (2lžička)

Mletá kurkuma (na marinádu) (1lžička)

Mletý římský kmín (na marinádu) (1lžička)

Nastrouhaný zázvor (na marinádu) (1 lžíce)

Mletá skořice (na marinádu) (0.5lžička)

Mleté chilli (na marinádu) (0.5lžička)

Slunečnicový olej (na omáčku) (3 lžíce)

Cibule (na omáčku) (1 ks)

Krájená konzervovaná rajčata (na omáčku) (400 g)

Smetana 30 % (na omáčku) (200 ml)

Máslo (na omáčku) (2 lžíce)

Cukr (na omáčku) (1špetka)

Sůl (na omáčku) (1špetka)

Čerstvý koriandr (do omáčky) (1větvičky)

Rýže basmati (k servírování) (1balení)

Chléb Naan (k servírování) (1balení)