Fritáta

Fritáta

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

200 g Brambory konzumní
60 g Cibule
70 g Anglická slanina
4 ks Rajčata cherry červená
5 ks Vejce
10 větviček Pažitka čerstvá řezaná
150 g Cheddar bloček

Postup přípravy

1. Brambory

Troubu rozehřejeme na 180 °C. V osolené vodě uvaříme brambory i se slupkou doměkka. Uvařené brambory zcedíme a překrojíme podélně napůl.

2. Vrstvíme

Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Pánev vhodnou do trouby vymažeme olejem a naskládáme do ní nakrájené brambory, plátky slaniny, cibuli a překrojená rajčátka.

3. Šleháme

Vejce v misce vyšleháme, osolíme, opepříme a vlijeme na pánev. Nakonec přidáme pažitku a nastrouhaný cheddar.

4. A pečeme

Pánev vložíme do rozpálené trouby a pečte 20 minut.

Nakupte potřebné ingredience

Brambory konzumní (200 g)

Cibule (60 g)

Anglická slanina (70 g)

Rajčata cherry červená (4 ks)

Vejce (5 ks)

Pažitka čerstvá řezaná (10větviček)

Cheddar bloček (150 g)