Používáte zastaralou verzi internetového prohlížeče. Některé funkce webu nemusí být plně dostupné. Doporučujeme provést aktualizaci vašeho prohlížeče.

Hovězí carpaccio s parmazánem a křupavými lístky rukoly

Hovězí carpaccio s parmazánem a křupavými lístky rukoly

Délka přípravy

Superrychlé

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

50 g Hovězí zadní
30 g Parmazán
15 g Rukola
10 g Aceto balsamico glaze
2.5 g Plátková sůl
0.5 ks Francouzská bageta
3 ks Cherry rajčata
0.5 ks Citron
25 g Listový špenát
0.5 ks Citron

Postup přípravy

1. Začneme s přípravou masa a připravíme si ostatní suroviny

Hovězí zadní omyjeme pod studenou vodou, vysušíme utěrkou a nakrájíme přes vlákno na 0,5 cm slabé plátky. Rukolu opláchneme pod studenou vodou. Parmazán nastrouháme na hobliny pomocí škrabky. Citron opláchneme a rozpůlíme, stejně tak cherry rajčata. Předehřejeme si troubu na 180 °C (program vrchní i spodní pečení). Francouzskou bagetu nakrájíme zešikma na 2 cm široké kusy a pečeme po dobu 5-6 minut.

2. Maso opatrně rozklepeme

Vezmeme veliký rovný talíř a rozprostřeme na něj plátky hovězí svíčkové. Talíř přikryjeme potravinářskou folií a paličkou opatrně maso rozklepeme (pouze plochou stranou paličky, aby bylo co nejslabší).

3. Naklepané maso dochutíme

Naklepané maso dochutíme pepřem a plátkovou solí, pokapeme olivovým olejem extra virgin a citronem, všechny tyto ingredience použijeme dle vlastní chuti.

4. Můžeme servírovat

Hotové carpaccio servírujeme na talíři, na kterém jsme maso rozklepali a ochutili. Na konec talíř dozdobíme rukolou, balzamikovým octem, parmazánem a cherry rajčaty, opět vše dle vlastní chuti. Podáváme s plátky rozpečené bagety.

Nakupte potřebné ingredience

Hovězí zadní (50 g)

Parmazán (30 g)

Rukola (15 g)

Aceto balsamico glaze (10 g)

Plátková sůl (2.5 g)

Francouzská bageta (0.5 ks)

Cherry rajčata (3 ks)

Citron (0.5 ks)

Listový špenát (25 g)

Citron (0.5 ks)