Do půl hodinky
1 porce
Rajčata opláchneme pod studenou vodou. Šalotku oloupeme a nakrájíme na kousky o velikosti špendlíkové hlavičky. Parmazán nastrouháme na jemné straně struhadla. Předehřejeme si troubu na 180°C.
Cherry rajčata vložíme do pekáčku, pokapeme třemi lžícemi olivového oleje (na 2 porce) a dáme péct do předem vyhřáté trouby (program vrchní i spodní pečení) na 180 °C na 10 min.
Do kastrolu přidáme tři polévkové lžíce olivového oleje (na 2 porce), který rozehřejeme na vysokém plameni. Jakmile je olej rozpálený, stáhneme plamen na střední a vložíme nakrájenou šalotku, kterou opékáme 1-2 minuty. Šalotka by neměla být spálená, měla by zůstat bílá.
Do kastrolu s opečenou šalotkou přidáme rýži, kterou taktéž krátce opečeme po dobu jedné minuty. Následně zalijeme bílým vínem, kuřecím vývarem (trošku si ponecháme bokem, kdyby ke konci byla rýže nedovařená) a rýži vaříme cca 15 -17 minut na nízkém plameni, dokud se nám vývar nevyvaří a rýže nezměkne. Pokud rýže bude ještě tvrdá, přilijeme zbytek vývaru a rýži dovaříme.
Ke konci přidáme do risotta parmazán, máslo, dochutíme solí a pepřem, důkladně promícháme a stáhneme z ohně. Hotové risotto servírujeme v hlubokém talíři či misce a nakonec ozdobíme upečenými rajčaty.
Průběžné ukládání vašich údajů nám pomáhá zjednodušit prohlížení supermarketu, zobrazovat obsah na míru a analyzovat návštěvnost stránek. Kliknutím na Přijmout vše vyjadřujete souhlas s tím, jak s vašimi údaji nakládáme.