387,25 Kč/kg
Do půl hodinky
1 porce
Nejdřív omyjte a očistěte mušle. Porušené a otevřené vyhoďte. Do hlubší pánve nalijte pár lžic olivového oleje, přidejte očištěné slávky a přiklopte. Po chvíli se všechny mušle otevřou, plamen vypněte. Mušle, které se neotevřou, vyhoďte. Z většiny slávek vyndejte masíčko, pár jich nechte se skořápkou. Dejte je stranou společně se scezenou šťávou z pánve.
Do pánve vložte nasekané stroužky česneku a orestujte je na olivovém oleji, k němu přidejte rajčata. Rajčatovou omáčku osolte a opepřete, přidejte šťávu z mušlí.
Dejte vařit osolenou vodu na těstoviny a ty uvařte je do změknutí. Do rajčatové omáčky přidejte slávky a promíchejte s uvařenými těstovinami. Nakonec vše posypejte nasekanou petrželkou.