Ředkvičkové pesto

Ředkvičkové pesto

Délka přípravy

Superrychlé

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

140 g Ředkvičky
60 ml Olivový olej
1 stroužek Česnek
1 ks Citron
20 g Slunečnicová semínka
2 g Pepř
2 g Sůl

Postup přípravy

1. Jak na to?

Listy ředkvičky opláchneme vodou a jemně osušíme utěrkou. Z citrónu vymačkáme šťávu, přidáme do mixéru spolu s dalšími ingrediencemi a vše zpracujeme. Hotové pesto přelijeme do skleničky. Konzumujeme buď hned, nebo jej necháme v lednici odležet. Pesto díky oleji a citrónové šťávě v chladu vydrží dlouho. Pesto můžete namazat na opečený chléb či toust, přimíchat jej do těstovin a nebo jej přidat do salátu.

Nakupte potřebné ingredience

Ředkvičky (140 g)

Olivový olej (60 ml)

Česnek (1 stroužek)

Citron (1 ks)

Slunečnicová semínka (20 g)

Pepř (2 g)

Sůl (2 g)