Používáte zastaralou verzi internetového prohlížeče. Některé funkce webu nemusí být plně dostupné. Doporučujeme provést aktualizaci vašeho prohlížeče.

Božský cheeseburger

Božský cheeseburger

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 ks Bulka
1 plátky Čedar
100 g Hovězí mleté maso
1 ks Červená cibule
1 lžíce Hrubozrnná hořčice
1 ks Okurky
2 ks Vejce
500 ml Slunečnicový olej
5 g Sůl
5 g Pepř

Postup přípravy

1. Připravíme si maso

Nejprve si vytvarujeme maso do burgeru. Jeden kus by měl být větší než bulka. Maso opepříme a osolíme z obou stran podle chuti.

2. Zpracujeme zeleninu

Oloupeme cibuli a nakrájíme ji spolu s nakládanými okurky na tenké plátky.

3. Jak na domácí majonézu?

Rozklepneme si do mísy vejce a oddělíme žloutky od bílků. Budeme potřebovat 2-3 žloutky a do nich budeme za postupného šlehání přilévat 250 ml oleje. Nakonec přidáme lžíci hrubozrnné hořčice, sůl a pepř.

4. Jdeme opékat!

Burger můžete připravit na grilu i na pánvi. Potřeme ho olejem z obou stran, vložíme na rozpálený rošt a opékáme z jedné strany 6 minut. Jakmile ho otočíme, vložíme na hotovou vrchní stranu plátek cheddaru a necháme opékat dalších šest minut.

5. Dáme to dohromady

Housku překrojíme napůl a opečeme ji krátce na grilu. Spodní stranu potřeme majonézou, přemístíme burger s roztaveným sýrem, přidáme nakrájené okurky, cibuli a přiklopíme vrchní bulkou pomazanou majonézou.

Nakupte potřebné ingredience

Bulka (1 ks)

Čedar (1plátky)

Hovězí mleté maso (100 g)

Červená cibule (1 ks)

Hrubozrnná hořčice (1 lžíce)

Okurky (1 ks)

Vejce (2 ks)

Slunečnicový olej (500 ml)

Sůl (5 g)

Pepř (5 g)