Používáte zastaralou verzi internetového prohlížeče. Některé funkce webu nemusí být plně dostupné. Doporučujeme provést aktualizaci vašeho prohlížeče.

Quiche s fetou a zeleninou

Quiche s fetou a zeleninou

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

100 g Ovesné vločky
75 g Mandlová mouka
4 lžíce Bramborový škrob
5 lžíce Přepuštěné máslo ghí
5 ks Vejce
150 g Cuketa
4 ks Cherry rajčátka
2 ks Jarní cibulka
2 stroužek Česnek
150 g Sýr feta
75 ml Rostlinné mléko
3 větvičky Bazalka
3 větvičky Tymián
1 lžíce Olivový olej

Postup přípravy

1. Připravíme mouku z vloček

Ovesné vločky si rozmixujeme dohladka. Vznikne nám tak skvělá mouka, kterou můžete použít na cokoliv.

2. Umícháme těsto

Suché ingredience smícháme dohromady - 100 g mouky z bezlepkových vloček, 75 g mandlové mouky, 4 lžíce škrobu a ½-1 lžičku soli. K nim přidáme ještě 5 lžic ghí másla, 1 vejce a rukama připravíme těsto. Vytvarujeme do koule, zabalíme do potravinářské fólie a dáme alespoň na 30 min odpočinout do lednice.

3. Připravíme náplň

Mezitím si připravíme náplň. Na jedné lžíce olivového oleje orestujeme kostky či proužky nakrájené cukety, najemno nasekané tvrdší části jarních cibulek, kostičky česneku a přepůlená cherry rajčátka. Jakmile nám po 5 až 7 minut zelenina změkne, sundáme z ohně.

4. Čas na sýr

V míse prošleháme 4 vejce, přidáme 75 ml mléka, čerstvě namletý pepř, hrst nadrobno posekaných bylinek, nakrájenou zbylou horní část jedné jarní cibulky a 150 g feta sýru. Ten rukama rozmělníme na drobné kousky.

5. Přichystáme se na pečení

Nahřejeme si troubu na 185°C. Uleželé těsto položíme na 1 kus pečícího papíru, druhý kus pečícího papíru položíme na těsto a přes papír vyválíme kruh. Následně přendáme do formy. Prsty upravíme okraje do výšky 1-1,5 cm. Spodek těsta propícháme vidličkou a dáme předpéct na 10 minut do trouby.

6. Jdeme do finiše

Dokončíme přípravu náplně. Orestovanou zeleninu přidáme k vejcím se sýrem a promícháme. Náplň nalijeme na předpečené těsto a pečeme na 175°C cca 25-30 minut.

Nakupte potřebné ingredience

Ovesné vločky (100 g)

Mandlová mouka (75 g)

Bramborový škrob (4 lžíce)

Přepuštěné máslo ghí (5 lžíce)

Vejce (5 ks)

Cuketa (150 g)

Cherry rajčátka (4 ks)

Jarní cibulka (2 ks)

Česnek (2 stroužek)

Sýr feta (150 g)

Rostlinné mléko (75 ml)

Bazalka (3větvičky)

Tymián (3větvičky)

Olivový olej (1 lžíce)