Do půl hodinky
1 porce
Ano! Ale pokud jste to nikdy nezkoušeli, chápeme, že se divíte. Věřte nám, že nejde o žádný exotický výstřelek. Naopak je to ideální způsob, jak grilování osladit i menším dětem, a přitom si pochutnat.
Nejprve si připravte medové mascarpone. Ruční metlou prošlehejte sýr s medem a vanilkovým extraktem. Smetanu vyšlehejte dotuha. Pak ji jemně zamíchejte do ochuceného mascarpone, aby vznikl nadýchaný krém.
Broskve rozpulte a vyjměte z nich pecku. Rozpusťte kousek přepuštěného másla, řez broskve do něj namočte a každou půlku broskve pak řeznou stranou „obtiskněte“ do hnědého cukru, aby se přichytil na máslo.
Ananas zbavte tuhého středu a slupky. Nakrájejte ho na kousky, které napíchejte na špejle. Špízy pomašlujte rozpuštěným ghí a následně je také obalte v hnědém cukru.
Broskve cukrovou stranou položte na čistou mřížku rozpáleného grilu (cca 200 stupňů), stejně na gril dejte péct i ananasové špízy. Pečte je pomalu asi 3 až 4 minuty, aby se utvořila karamelizovaná vrstva, broskve zvolna pečte asi minutu.
Takto grilované broskve podávejte s medovým mascarpone, malinami, posypané plátky mandlí a čerstvými lístky máty. Ananasové špízy podávejte s kokosovým jogurtem a plátky mandlí.
Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je pro vás ZDARMA, tak se přihlaste do klubu Benjamínek už dnes.