Používáte zastaralou verzi internetového prohlížeče. Některé funkce webu nemusí být plně dostupné. Doporučujeme provést aktualizaci vašeho prohlížeče.

Chalupářský kotlíkový guláš

Chalupářský kotlíkový guláš

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

2 kg Hovězí kližka
750 g Brambory
3 ks Cibule
5 stroužky Česnek
2 lžíce Sladká paprika
0.3 ks Chilli paprička
2 ks Paprika
2 ks Mrkev
50 g Sádlo
50 g Slanina
0.5 ml Červené víno
1 ks Celerová nať
1 lžíce Pepř
1 lžíce Majoránka
1 ks Klobása

Postup přípravy

1. Šup s masem do kotle

Do rozpáleného kotlíku dáme sádlo a nakrájenou slaninu a necháme tuk vyškvařit a rozpustit. Přidáme najemno nasekanou cibuli a necháme jí zesklovatět. Vložíme hovězí nakrájené na kostky a podusíme, dokud se nezatáhne.

2. Už se dusí

Jakmile nám maso zbělá, zaprášíme ho paprikou a přidáme sůl, pepř a feferónku. Necháme ho chvilku dusit ve vlastní šťávě a než se začne připalovat, začneme přilévat vroucí vodu. Necháme dusit alespoň hodinku, dokud maso nezměkne, a podle potřeby podléváme.

3. Zaléváme a mícháme

Jakmile maso trochu změkne, zalijeme ho alespoň dvěma litry horké vody a připraveným vínem. Přidáme kostky brambor, nakrájené papriky s mrkví, česnek, celerovou nať a majoránku. Vše velmi pečlivě promícháme. Za pravidelného míchání necháme vařit na mírném ohni, dokud zelenina s masem nezměknou. Deset minut před koncem můžeme přihodit nakrájenou klobásu a rajčata.

4. Podáváme

Nakonec vylovíme celerovou nať, svému účelu už posloužila, a dle potřeby dochutíme. Podáváme s kouskem křupavého chleba pod širým nebem. Přejeme příjemnou chalupářskou sezónu! :)

Nakupte potřebné ingredience

Hovězí kližka (2 kg)

Brambory (750 g)

Cibule (3 ks)

Česnek (5 stroužky)

Sladká paprika (2 lžíce)

Chilli paprička (0.3 ks)

Paprika (2 ks)

Mrkev (2 ks)

Sádlo (50 g)

Slanina (50 g)

Červené víno (0.5 ml)

Celerová nať (1 ks)

Pepř (1 lžíce)

Majoránka (1 lžíce)

Klobása (1 ks)