Používáte zastaralou verzi internetového prohlížeče. Některé funkce webu nemusí být plně dostupné. Doporučujeme provést aktualizaci vašeho prohlížeče.
0
K pokladně

Houbová polévka s paprikou a koprem

Houbová polévka s paprikou a koprem

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

150 g Žampiony
150 g Hlíva ústřičná
1 hrst Sušené lesní houby
0.5 ks Cibule
1.5 lžíce Mletá sladká paprika
0.5 lžičky Mletá pálivá paprika
1 lžíce Rajský protlak
1.5 lžíce Hladká mouka
1 litr Hovězí vývar
1 balení Zakysaná smetana
1 lžíce Čerstvý kopr
1 lžička Sůl
1 špetka Pepř
1 lžíce Máslo

Postup přípravy

1. Připravíme sušené houby

Sušené houby namočte cca na 30 minut v misce do vody.

2. Smažíme

V hrnci na másle orestujte najemno nasekanou cibuli. Až cibule zesklovatí, přidejte očištěné, na čtvrtky nakrájené houby a namočené sušené houby. Smažte asi tři minuty.

3. Přilijeme do kotle

Po této době houby s cibulí zaprašte hladkou moukou, oběma druhy mletých paprik a přidejte rajský protlak, vše krátce zarestujte a zalijte horkým vývarem. Vařte asi patnáct minut.

4. Dochutíme

Poté dle chuti osolte a přidejte čerstvě namletý pepř a nasekaný čerstvý kopr. Nakonec polévku zjemněte zakysanou smetanou. Dejte asi polovinu kelímku, zbytek smetany použijte při servírování, stejně jako pár snítek kopru.

5. Více inspirace v klubu Benjamínek

Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je pro vás zdarma, tak se přihlaste do klubu Benjamínek už dnes.

Nakupte potřebné ingredience

Žampiony (150 g)

Hlíva ústřičná (150 g)

Sušené lesní houby (1hrst)

Cibule (0.5 ks)

Mletá sladká paprika (1.5 lžíce)

Mletá pálivá paprika (0.5lžičky)

Rajský protlak (1 lžíce)

Hladká mouka (1.5 lžíce)

Hovězí vývar (1litr)

Zakysaná smetana (1balení)

Čerstvý kopr (1 lžíce)

Sůl (1lžička)

Pepř (1špetka)

Máslo (1 lžíce)