Používáte zastaralou verzi internetového prohlížeče. Některé funkce webu nemusí být plně dostupné. Doporučujeme provést aktualizaci vašeho prohlížeče.

Letní sendvič s okurkovou pomazánkou, lososem a vejci

Letní sendvič s okurkovou pomazánkou, lososem a vejci

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

0.5 balení Italský toustový chléb (bez kůrky)
1 ks Menší salátová okurka
100 g Termizovaný sýr (např. Lučina)
0.5 ks Červená cibule
0.5 stroužek Česnek (nemusí být)
1 lžička Čerstvý kopr
1 špetka Sůl
1 špetka Pepř
50 g Plátky uzeného lososa
2 ks Vejce

Postup přípravy

1. Uvaříme vejce

Vejce dejte vařit do vody na cca 10 minut, aby se uvařila natvrdo. Pak je oloupejte a nakrájejte na plátky.

2. Zpracujeme okurku

Rozkrojte podélně salátovou okurku na čtvrtiny, a vyřízněte semínka. Zbylou okurku nastrouhejte na hrubém struhadle, osolte a nechte v sítu “vypotit” cca 10 minut. Pak z okurky vymačkejte zbylou vodu.

3. Namícháme pomazánku

Zamíchejte ji s Lučinou a nadrobno nakrájenou červenou cibulí, koprem a případně s drceným česnekem. Dosolte a opepřete čerstvě namletým pepřem.

4. Namažeme a servírujeme

Sendvič namažte pomazánkou, na ní nandejte plátky uzeného lososa a navrch plátky vařených vajec, přiklopte dalším plátkem pečiva a ihned servírujte.

5. Více inspirace v klubu Benjamínek

Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je pro vás zdarma, tak se přihlaste do klubu Benjamínek už dnes.

Nakupte potřebné ingredience

Italský toustový chléb (bez kůrky) (0.5balení)

Menší salátová okurka (1 ks)

Termizovaný sýr (např. Lučina) (100 g)

Červená cibule (0.5 ks)

Česnek (nemusí být) (0.5 stroužek)

Čerstvý kopr (1lžička)

Sůl (1špetka)

Pepř (1špetka)

Plátky uzeného lososa (50 g)

Vejce (2 ks)