Používáte zastaralou verzi internetového prohlížeče. Některé funkce webu nemusí být plně dostupné. Doporučujeme provést aktualizaci vašeho prohlížeče.

Avokádové guacamole

Avokádové guacamole

Délka přípravy

Superrychlé

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 ks Zralé avokádo
1 ks Šťáva z půlky citronu
1 stroužky Česnek
4 ks Cherry rajčátka
1 ks Čtvrt červené cibule
1 lžíce Čerstvá petržel
0.1 g Chilli
3 g Sůl
3 g Pepř

Postup přípravy

1. Jak na avokádo

Rozmačkám si zralé avokádo. Nejlépe na prkýnku, protože v misce se to dělá dosti nešikovně. Přendám do malé mističky.

2. Citron je důležitý

Rozmačkané avokádo zakapu šťávou ze čtvrtky až půlky citronu. Já dávám vždy více citronové šťávy, v kombinaci s chilli to pak má pěkný říz. Citron je také důležitý pro udržení pěkné barvy avokáda. Avokádo na vzduchu oxiduje, takže pokud ho nezakápneme citronem, vnitřek zhnědne.

3. Poslední úpravy

Na drobné kostičky nakrájím čtvrtku malé červené cibule, utřu 1 stroužek česneku a 4 cherry rajčátka. Přesypu je do mističky z rozmačkaným avokádem. Osolím, opepřím, přisypu lžičku petržele a špetku chilli. Na závěr vše promíchám.

Nakupte potřebné ingredience

Zralé avokádo (1 ks)

Šťáva z půlky citronu (1 ks)

Česnek (1 stroužky)

Cherry rajčátka (4 ks)

Čtvrt červené cibule (1 ks)

Čerstvá petržel (1 lžíce)

Chilli (0.1 g)

Sůl (3 g)

Pepř (3 g)