Zadělávaná kuřecí polévka

Zadělávaná kuřecí polévka

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 balení Kuřecí hřbety
1 ks Mrkev
1 ks Petržel
1 ks Celer
1 ks Cibule
3 ks Bobkový list
3 kuliček Nové koření
5 kuliček Pepř celý
2 lžíce Hladká mouka
2 lžíce Máslo
2 lžíce Mražená zelenina
100 ml Smetana ke šlehání
3 hrsti Těstovinové fleky
1 špetka Muškátový ořech
1 špetka Sůl
1 špetka Pepř mletý

Postup přípravy

1. krok

Nejprve si uvařte asi litr kuřecího vývaru z drůbežích skeletů, kořenové zeleniny, cibule a koření (pepře, nového koření, bobkových listů - můžete použít i pyramidku koření na vývar).

2. krok

Vývar slijte do hrnce a nechte zchladnout maso a zeleninu. To pak nakrájejte na kousky.

3. krok

V hrnci osmažte na másle hladkou mouku a zalijte ji připraveným vývarem. Přidejte mraženou zeleninu (brokolici, hrášek, kukuřici,...), smetanu a vařte asi 10 minut.

4. krok

Nakonec dejte do polévky uvařené maso s kořenovou zeleninou, dochuťte ji solí, mletým pepřem a muškátovým oříškem.

5. krok

Servírujte s těstovinovými flíčky, které si uvařte zvlášť v osolené vodě.

Nakupte potřebné ingredience

Kuřecí hřbety (1balení)

Mrkev (1 ks)

Petržel (1 ks)

Celer (1 ks)

Cibule (1 ks)

Bobkový list (3 ks)

Nové koření (3kuliček)

Pepř celý (5kuliček)

Hladká mouka (2 lžíce)

Máslo (2 lžíce)

Mražená zelenina (2 lžíce)

Smetana ke šlehání (100 ml)

Těstovinové fleky (3hrsti)

Muškátový ořech (1špetka)

Sůl (1špetka)

Pepř mletý (1špetka)